PRIMERA VISITA FORMATIVA DE L'ANY


El dijous 24 de febrer els alumnes del taller d’ocupació, junt amb els de l’escola taller Els Ports,  van visitar el CPER, el centre provincial d’energies renovables.

Aquest centre, situat a Castelló, pretén canalitzar tota la informació referent a projectes i ajudes per a impulsar en la provincia les fonts d’energia alternatives. També te una funció didàctica per mig d’exposicions i de tallers, enfocats a concienciar a la gent envers l’us d’aquestes energies dins la vida quotidiana.



Durant la primera part de la visita, els alumnes, van asistir a un taller sobre el funcionament de l'energia hidràulica i la diferència de consum entre els diferents tipus de bombetes. Amb l’ajuda de un luxòmetre i un amperímetre, van poder comprovar la eficiencia de les bombetes led i de baix consum en comparació a les incandescents, o bombetes més habituals.



Després d’un descans per esmorzar, van visitar l’exposició permanent sobre l’energia: Coneix l’energia. Aquesta exposició és un passeig pel món de l’energia on els alumnes van poder informar-se de les problemàtiques mediambientals i d’algunes propostes per a minimitzar-los, fent servir un qüestionari que van haver d’omplir amb l’ajuda dels diferents panells.


Per a continuar la visita, els responsables del centre, van acompanyar als alumnes durant una visita a les instal.lacions del centre, on van poder vore els diferents tipus de plaques solars i algunes aplicacions directes, com faroles, depòsits d’aigua, joguets i una cuina alimentada únicament per aquest tipus d’energia. També van vore els jardins on es cultiven plantes amb alta eficència energètica per a la producció de biomasa.



Com a punt i final del dia, es va projectar un video, rel.lacionat amb el calentament global, alertant dels perills de la dependència dels combustibles fòsils i del consum desmesurat de recursos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario