VISITA A LA BOTERIA DE SANT JORDI


El dia 15 de març els alumnes del mòdul de restauració de mobles del taller d’ocupació Castell Baró d’Herbés vam fer una visita al Centre d’Interpretació del Vi i la Boteria de Sant Jordi.
El motiu de la nostra visita era aprendre a restaurar tonells, ja que al castell hem trobat 3 tonells de grans dimensions que han de ser rehabilitats, entre altres objectes propis de la producció vitivinícola.
Un cop allí , Abelardo, únic toneller que queda al ofici en la Comunitat Valenciana, ens va explicar com fabricar un tonell des de l’inici, així com assessorament per dur a terme la nostra feina.
Vam comprovar el funcionament de les màquines que es fan servir per a aquest ofici, les quals són totes màquines adaptades a l’ús de la tonelleria, ja que degut a la falta de tonellers, ningú les fabrica específicament.
Després vam veure un audiovisual sobre la història de la tonelleria a les nostres terres.
Com és un centre d’ interpretació del vi, no només es dedica a la construcció de tonells, també vam conéixer diferents tipus de vinya, les diferents terres on pot arrelar i altres tipus de vegetació, com les oliveres mil·lenàries de Sant Jordi que té trasplantades allà mateix.
Finalment vam visitar la gran bodega de la que disposa i ens van donar a tastar algunes de les seves especialitats. Tot un plaer!


No hay comentarios:

Publicar un comentario