RESTAURACIÓ D'UN TORN O FILOSA


Vam restaurar un torn de fusta de pi que estava amb molta brutícia i prou menjat per la corca, després de netejar tota la pols i tots els cúmuls de greix  li vam donar un tractament de prevenció i el·liminació de xilòfags.
Vam haver de substituir tres ràdis del torn perquè la corca, els havia deixat molt febles, els vam tallar amb gúbia i de la mateixa fusta que els originals, els vam enfosquir amb un tint preparat amb aigua, noguerina i Terra Bruno Cassel per tal d’igualar el color dels altres,    


 els vam encolar  a la roda i la vam tensar amb cordells mentres s’eixugava la cola.

També vam posar un consolidant  a les faltes de fusta del soport del torn que havien causat també els xilófags. 


 A més,  es va consolidar una crivella que hi havia a la peça perimetral de la roda, que era de faig, amb pasta feta amb serradura, cola d’ossos i les terres necessàries per igualar el color en este cas Blanco de España i Siena Natural. 







 La roda també va haver de ser encolada en diferents llocs on tenia esguells.
La filosa estava una mica desnivellada i li vam posar una pasta de fusta molt més resistent que la anterior perquè haurà d’estar en contacte amb el terra.


Finalment vam pintar amb tèmperes algunes parts massillades per tal digualar-la a la fusta i vam donar un acabat de cera. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario