VISITA FORMATIVA AMB MOTIU DE LA REHABILITACIÓ DEL SALÓ DEL DELME

Dins dels objectius formatius del Taller d’Ocupació, realitzem distintes visites a empreses o llocs relacionats amb els treballs que estem realitzant al castell d’Herbés, per tal d’aprendre i ampliar coneixements.

Per tot açò, amb motiu de la rehabilitació del saló del Delme, vam organitzar una eixida a Benicarló, al Laboratori d’Assajos de Materials LAECO, S.L., empresa que es dedica a realitzar controls de qualitat en l’edificació.

Dies abans de la nostra visita, havíem acabat la reconstrucció del forjat de la primera planta d’aquest imponent saló del castell. La feina es va realitzar, en la zona on el forjat s’havia assolat, mitjançant la construcció de revoltons que se solen usar en la zona, en enllistonat i en rejilla i en la part de les bigues velles, realitzant una sèrie de perforacions a aquestes per col.locar els connectors on s’enganxaria el “mallazo”.





Després de tot el procés, arribà el moment de formigonar tota aquesta planta i es va cridar a una empresa per a que fera el control de qualitat del material que s’estava usant.
El personal de l’empresa, agafà les mostres en unes provetes i ens convidà a baixar a Benicarló al cap d’uns dies a vore com es realitza aquest control amb el nostre material.  

Podeu vore les imatges de tot el procés de rehabilitació del Saló del Delme del Castell, punxant al següent enllaç:


El dia que vam baixar al laboratori, vam poder assistir a una petita xerrada informativa sobre quins son els possibles agents que poden perjudicar els distints materials que s’usen en construcció, com el formigó, que és el que nosaltres havíem usat per al forjat.






Després, en la visita a les distintes seccions del centre, ens van mostrar la càmera de conservació d’humitat de les provetes de formigó. Aquestes provetes son uns cilindres de formigó que s’extrauen del mig de la cuba, quan aquesta està a meitat buidar-se, i dies després d’estar en aquesta càmera, es trenquen per vore la seua resistència.





La premsa de control de qualitat del formigó és una màquina a l’interior de la qual es col·loca el cilindre de formigó que s’ha format dintre de la proveta. Uns pistons pressionen progressivament aquesta peça, fins que es trenca. L'indicador ens dóna el resultat de la pressió per cm2 en el moment del trencament i així ens dóna el màxim de resistència del formigó col·locat en l'obra. Si el resultat passa els canons establerts, es dóna per aprovada la resistència del formigó.





Aquesta visita va ser molt interessant, ja no solament per haver après com es realitzen aquestos tipus de controls en les obres, sinó per poder dir que hem comprovat personalment que el formigó usat al castell d’Herbés no sofreix ningun defecte que puga ocasionar problemes.




No hay comentarios:

Publicar un comentario