PARTICIPEM EN LA FIRA IBERO-ROMANA DE FORCALL



Ja fa 4 anys que a Forcall es celebra la Fira Ibero-Romana. Es tracta d'un aconteixement que pretén donar a conèixer el jaciment arqueològic de “La Moleta dels Frares”, on s'està excavant l'antiga ciutat ibero-romana de Lesera.

Aquest any alguns membres del taller ens vam traslladar a Forcall per a participar en la fira, convertir-nos en romans i realitzar una  mostra dels treballs que realitzem al castell d'Herbés, amb l'objectiu de mostrar el nostre projecte i algunes de les activitats que realitzem.





En primer lloc, vam preparar una paradeta amb cinc panells explicatius al fons on els visitants podien vore exposats els objectius del nostre Taller d'Ocupació, amb fotografies, etc. i una televisió que mostrava vídeos i distintes imatges dels treballs.

Davant, una taula amb tríptics informatius i una petita mostra dels diferents materials amb els quals treballem, com la cera d'abella, de carnauba o parafina que s'utilitzen per als acabats, la cola de conill o de ossos per a encolar, la goma laca com a tapaporus i per a fer acabats, resines naturals per a envernissar, la llana d'acer o  fil de cotó entre altres.





Per a completar la mostra, es van col.locar ferramentes que s'utilitzen per a treballar la pedra, com el martell, el punxó, les buixardes, la maça, la maceta o el punter, així com distintes pedres treballades uns dies abans a Herbés.

I com que en aquesta fira es fan demostracions d'oficis tradicionals, nosaltres vam decidir mostrar com cordem cadires amb pita, per a que la gent s'arrimara a vore'ns treballar i d'aquesta manera  poguera conèixer els distints treballs que realitzem.


Aquesta eixida va ser una experiència molt positiva i ens va anar molt bé per a promocionar-nos, ja que va vindre molta gent interessada en la nostra feina.

Alguns ens van aconsellar, altres ens van preguntar moltes coses al voltant de com restaurem certs tipus de moble (portant-nos inclús mobles pròpis per a que els pegarem una miradeta!), com s'estan portant a terme els treballs al castell o qué hem anat fent fins ara allà.
I vam rebre visites molt especials com la de Llorenç d'Herbers, que ens va ensenyar fa poquet a cordar les cadires o el “tio Bugadera”, veí de Forcall que és dels pocs que encara corden amb boga i que ens va contar el secret d'on es troba la millor boga del terme!

Si voleu vore l'album de fotos del nostre pas per la fira, entreu al facebook del Taller, al següent enllaç:

Album de fotos de la fira ibero-romana


No hay comentarios:

Publicar un comentario