COM HEM RESTAURAT UNA TAULA ESCRIPTORI DEL CASTELL

Restaurar mobles forma part del nostre dia a dia. Per això avui volem explicar-vos tot el procediment que hem seguit en un d'ells.

Es tracta d'una taula escriptori que vam trobar en una de les sales del castell en condicions lamentables. Tenia pols, brutícia, i fins i tot parts trencades i desencolades.


A continuació us mostrarem breument i amb fotos els passos que hem seguit en el procés de restauració, també podreu observar les fotos inicials i finals.

El primer que vam fer va ser llevar-li la pols superficial i netejar-ho el màxim possible en sec per poder veure millor com estava l'estat de la fusta realment.




Després d'això ja vam procedir a tractar més a fons els problemes que presentava, com per exemple descolorir taques de tinta que presentava, masillar parts que faltaven, encolar les parts soltes, tractar el moble contra xilófagos, tenyir-la i finalment donar-li un acabat amb vernís de “muñequilla”. També li vam posar els tiradors del calaix que li faltaven.


No sabem si us agradarà, però a nivell personal hem de dir-vos que nosaltres vam aprendre molt amb aquesta peça i vam gaudir amb els canvis que anava donant dia a dia.


Una salutació!!

Omar i Cristina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario